EKN utreder sin roll i misstänkta Ericssonmutor

Exportkreditnämnden (EKN) ska utreda sin roll kopplat till misstänkta mutbrott inom Ericsson, rapporterar SVT Nyheter.
EKN utreder sin roll i misstänkta Ericssonmutor - ericsson-affarsvarlden-700_binary_6948813.jpg

Telekomjätten har avsatt tolv miljarder kronor för att täcka sanktioner som väntas bli följden av en pågående utredning i USA om misstänkta mutbrott i Asien, Mellanöstern och Afrika.

EKN:s roll är att bistå med statliga garantier för lån vid exportaffärer. Om EKN har varit garant i en affär där det visat sig förekomma mutbrott kan affären ogiltigförklaras.

Under utredningen får inte Ericsson berätta om vilka affärer misstankarna gäller.

– Därför kan vi inte heller undersöka om vi är med i deras affärer. Vi kommer att vänta på att de amerikanska myndigheterna går ut med sin rapport. Då kommer det vara möjligt för Ericsson att redogöra för vilka affärer det rör sig om, säger Beatrice Arnesson, kommunikationschef på EKN, till SVT Nyheter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco