”En avknoppning är ett lagarbete”

När Mats Beckman tog steget från finansbranschen till SCA visste han inte att en gigantisk avknoppning var nära förestående.

Mats Beckman hade lång erfarenhet som jurist i finansbranschen. Han hade arbetat på finansdepartementet med fokus på lagstiftning som rörde värdepappersmarknaden, varit chefsjurist på Stockholmsbörsen och därefter varit sex år på SEB:s complianceavdelning. När han i slutet av 2014 ville byta bransch sökte han sig till SCA och visste inte då att bolaget ganska snart skulle göra en omfattande förändring av hela verksamheten. Bolaget som historiskt sett varit ett anrikt skogsbolag hade en gren för hygienprodukter som med tiden vuxit sig flera gånger större än den ursprungliga skogsverksamheten. I flera års tid hade det spekulerats i en uppdelning av bolaget och sommaren 2016 kommunicerade SCA att de undersökte möjligheterna med att dela verksamheten i två börsnoterade bolag.

– I augusti ansåg bolaget tiden vara mogen att utreda frågan vidare. Även om det fortfarande var ganska löst var det då vi inledde förarbetet och påbörjade nödvändiga analyser, säger Mats Beckman.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco