FBI utreder kursmanipulation i Herbalife

USA:s federala utredningsbyrå, FBI, uppges tillsammans med federala åklagare undersöka en potentiell kursmanipulation av Herbalife-aktien, skriver Wall Street Journal och hänvisar till källor med insyn i frågan.

Enligt uppgifterna håller åklagarna på att utreda ifall vissa personer, där några av dem uppges vara anlitade av hedgefondförvaltaren Bill Ackman, medvetet har lämnat in felaktiga uppgifter om Herbalifes affärsmodell till tillsynsmyndigheter i hopp om att få igång en utredning kring bolaget och därmed även sänka dess aktiekurs.

Hittills har intervjuer genomförts och dokumentförfrågningar skickats, samtidigt som offentliga uttalanden och påståenden från Herbalifes kritiker håller på att studeras. Även kopplingar mellan kritikerna och Ackman, som har tagit en kort position på en miljard dollar mot Herbalife, håller på att utredas.

Herbalife, som säljer näringsprodukter genom ett nätverk av självständiga säljare, har blivit en slagpåse mellan miljardärer där George Soros och Carl Icahn har stöttat bolaget medan Bill Ackman har det kallat det för ett nytt Enron och i januari hävdat att bolaget skulle kollapsa inom ett år.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.