First North-listade Maxfastigheter får vite av Nasdaq

First North-listade Maxfastigheter får vite motsvarande tre årsavgifter hos Nasdaq Stockholm efter att bolaget brutit mot regelverket för First North i flera avseenden och vid flera tillfällen.
First North-listade Maxfastigheter får vite av Nasdaq - nasdaq-omx-affarsvarlden-700_binary_6849801.jpg

Det handlar bland annat om att ett pressmeddelande om förvärv av fastigheter saknat information till möjliggörande av en fullständig och korrekt bedömning av förvärven, att insiderinformation rörande flera av bolagets fastighetsförvärv inte har offentliggjorts så snart som möjligt, samt genom att ha tillhandahållit insiderinformation selektivt, skriver Nasdaq Stockholm i ett pressmeddelande.

Disciplinnämnden konstaterar också att de överträdelser som Maxfastigheter gjort sig skyldigt till visar att bolagets kompetens vad avser informationsgivning har varit bristfällig.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets