Hedgefondförvaltare når förlikning kring insideranklagelser

Hedgefondförvaltaren Steven Cohen har nått en förlikning med den amerikanska finansinspektionen, SEC, som omfattar förbud att förvalta andra människors kapital under de närmaste två åren. Det skriver The New York Times.

Uppgörelsen utgör dock något av en seger Cohen som går fri från att betala skadestånd. Åklagaren hade nämligen yrkat för en livstids avstängning från handel av värdepapper när fallet inleddes 2014.

”Att detta är löst ger oss säkerhet och öppnar vägen för att ta in utomstående kapital”, skrev Cohen i ett memo till sina anställda på fredagen. Under tiden hans firma varit under utredning har dock ett flertal topprankade traders slutat och Cohens rykte på Wall Street har fått sig en

rejäl törn.

Den 59-årige Cohen har befunnit sig under granskning i nästan ett decennium där åklagare och tillsynsmyndigheter har försökt framlägga bevis för överträdelser kring insiderhandel vid hans tidigare hedgefond SAC Capital Partners.

SAC Capital Partners lades ned 2013 efter att fonden medgett att den hade utfört insiderhandel. Totalt betalade hedgefonden ut 1,8 miljarder dollar till sina investerare, innan den därefter avvecklades. Sedan nedläggningen av SAC Capital Partners har Cohen fördrivit tiden med att förvalta sin egna privata förmögenhet på 11 miljarder dollar.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco