HP anklagar Autonomys grundare för bedrägeri

Hewlett-Packard planerar för att anklaga förvärvade brittiska mjukvaruföretaget Autonomys grundare för bedrägeri.

Det rapporterar The Financial Times.

Hewlett-Packard ska enligt uppgifter ha uppgett att man förbereder en stämningsansökan riktad mot den förre vd:n och finanschefen, Michael Lynch och Shushovan Hussain, i det brittiska mjukvarubolaget Autonomy som förvärvades 2011.

Amerikanska HP tog nedskrivningar på omkring 8,8 miljarder dollar bara året efter förvärvet, där mer än 5 miljarder dollar var spårande till påstådda fel i bokföringen. Hewlett har konsekvent lagt skulden på Autonomys förre detta ledning, men nu när man riktat anklagelserna om bedrägeri mot bland annat Michael Lynch personligen.

HP uppgav i sin senaste rättssalva att “bolagets aktieägare som varit eniga om att ställa Autonomys ledning till svars har nu kommit överens om att Hussain, tillsammans med Autonomys grundare tillika före detta vd Michael Lynch, bör ställas till svars för bedrägeri”.

Anklagelserna kom i spåren av den juridiska process där den före detta finanschefen Hussain uppges ha blivit tvungen att lämna över information som kan komma att användas emot honom.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.