Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kindred döms till böter i Storbritannien

2019-06-13 10:14
Foto: Kindred

Speloperatören Kindred har dömts att betala 1,6 miljoner pund i böter av Storbritanniens spelmyndighet, UKGC, efter att en dömd bedragare tillåtits att spela på Kindred spelsajt Platinum Gaming.

Det framgår av ett pressmeddelande.

UKGC skriver att Kindred har misslyckats med att identifiera skadligt spelande och förhindra penningtvätt genom att låta den dömda bedragaren spela för 630.000 pund som denne hade stulit.

"Det fanns svagheter i Platinim Gamings system och som en konsekvens har mer än en halv miljon pund av stulna pengar flutit genom bolaget. Det här är inte acceptabelt och jag uppmanar alla operatörer att noga läsa igenom det här fallet och lära sig en läxa så de inte gör samma misstag", säger UKGC:s direktör Richard Watson,

Under utredningen framkom att spelarens insättningar varit så höga och förlusterna så omfattande att Platinom Gaming borde ha övervägt att vägra att låta spelaren spela på sajten.

Dessutom menar UKGC att operatören brutit mot anti-penningtvättsregleringen och inte gjort erforderliga efterforskningar om de satsade pengarnas ursprung.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom