Kindred döms till böter i Storbritannien

Speloperatören Kindred har dömts att betala 1,6 miljoner pund i böter av Storbritanniens spelmyndighet, UKGC, efter att en dömd bedragare tillåtits att spela på Kindred spelsajt Platinum Gaming.
Kindred döms till böter i Storbritannien - kindred-unibet-mobil-affarsvarlden-700_binary_6875308.png

Det framgår av ett pressmeddelande.

UKGC skriver att Kindred har misslyckats med att identifiera skadligt spelande och förhindra penningtvätt genom att låta den dömda bedragaren spela för 630.000 pund som denne hade stulit.

”Det fanns svagheter i Platinim Gamings system och som en konsekvens har mer än en halv miljon pund av stulna pengar flutit genom bolaget. Det här är inte acceptabelt och jag uppmanar alla operatörer att noga läsa igenom det här fallet och lära sig en läxa så de inte gör samma misstag”, säger UKGC:s direktör Richard Watson,

Under utredningen framkom att spelarens insättningar varit så höga och förlusterna så omfattande att Platinom Gaming borde ha övervägt att vägra att låta spelaren spela på sajten.

Dessutom menar UKGC att operatören brutit mot anti-penningtvättsregleringen och inte gjort erforderliga efterforskningar om de satsade pengarnas ursprung.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.