Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kindred får varning och sanktionsavgift

2020-03-18 09:46
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Kindred får en varning och sanktionsavgift på 100 miljoner kronor från spelinspektionen för att sommaren 2019 ha fortsatt att erbjuda bonusar på ett otillåtet sätt.

Det framgår av ett pressmeddelande från Spelinspektionen.

Varningen och sanktionsavgiften avser Kindreds dotterbolag Spooniker som bland annat innehar de svenska licenserna för unibet.se, mariacasino.se.

I mars 2019 uppmärksammades att bolaget erbjöd flera olika otillåtna bonusar. Enligt Spelinspektionen har nya kontroller i maj och juni 2019 uppmärksammades ytterligare bonuserbjudanden som var i strid med spellagen samt att bolaget även erbjöd spel som inte omfattas av bolagets licens.

Kindred skriver i ett pressmeddelande att bolaget initialt gjorde "annan bedömning av vad som anses vara en bonus och det är dessa tolkningar som Spelinspektionen haft synpunkter på".

Under våren 2019 har Kindred antagit "en mer restriktiv tolkning av lagen", heter det vidare.

Spelinspektionen bedömer överträdelserna som allvarliga, men eftersom bolaget vidtagit rättelse, samt att det kan antas att bolaget framöver inte kommer att bryta mot reglerna, är en varning tillsammans med en sanktionsavgift tillräckligt.

Kindred kommer att överklaga Spelinspektionens beslut i syfte att få rättslig vägledning i hur lagstiftningen ska tolkas. Vidage skriver Kindred i sitt pressmeddelande att de anser att den svenska spellagen är otydlig inom områden relaterade till kommersiella aktiviteter, vilker har skapat oklarhet.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom