Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Mobiloperatör stäms för avgifter

2014-07-02 08:38
En T-Mobile-butik i New York. Foto: AP Photo/Mark Lennihan, file/TT

Det råder misstankar om att USA:s fjärde största mobiloperatör, T-mobile, har tjänat hundratals miljoner dollar på avgifter som kunderna aldrig godkänt.

Det är okänt hur många kunder som drabbats men FTC, USAs konkurrens- och konsumentverk, tror att detta pågått sedan 2009.

FTC anklagar T-mobile för att ha tagit ut en avgift för ett "premium SMS-abonnemang" där kunderna fick sms med bland annat horoskop och kändisskvaller.

FTC har nu stämt T-mobile och deras mål är ett domstolsbeslut som hindrar mobiloperatören att ta avgifter från kunder utan deras tillåtelse samt att de drabbade kunderna ska få ersättning av mobiloperatören.

T-mobiles vd anser att anklagelserna är riktade mot fel aktör och att de saknar grund. Han hävdar att de borde riktas mot den tredje part som faktiskt skickat ut sms:en.

FCC, den amerikanska myndighet som reglerar elektroniska kommunikationer samt samarbetar med FTC, har nu inlett en utredning vilken kan komma att skada T-mobile om det blir tal om närmare granskning av operatören.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom