Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

MSA och Vinge i vindkraftstransaktion

Morphic Technologies AB har idag tecknat avtal om försäljning av ScanWind AS för en köpeskilling om MSEK 130. Köpare är GE Energy. Transaktionen förväntas vara genomförd i början av september.

Av köpeskillingen får Morphic 81,55% och minoritetsägaren, Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk Holding AS (NTE) återstående 18,45%. Transaktionen kommer medföra en förlust för Morphickoncernen om uppskattningsvis MSEK 135.

Mannheimer Swartling, vars team främst bestod av Jan Holmius, Terese Holmqvist, Johan Bergman och Joel Mårtensson, har biträtt Morphic Technologies och Vinge, vars team bestod av Jan Byström, Tuula Tallavaara, Peter Sundgren och Martina Engström, har biträtt GE Energy.

Scanwind, med huvudkontor i Trondheim, Norge, har cirka 45 anställda och grundades 1999 med syfte att utveckla och kommersiallisera direktverkande vindkraftteknik för offshorebruk.

GE Energy är en världsledande leverantör av teknik för elproduktion och energileveranser, vars intäkter år 2008 uppgick till 29,3 miljarder dollar. GE Energy, med högkvarter i Atlanta, Georgia i USA, bedriver verksamhet inom alla energiområden, däribland kol, olja, naturgas och kärnkraft. Andra stora områden är förnybara energikällor som vattenkraft, vindkraft, solenergi och biogas och andra alternativa bränslen.

Affärsvärlden Affärsjuridik

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom