Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Norska spelmyndigheten vill förbjuda Kindreds varumärken

2019-04-30 14:46
Foto: Kindred

Den norska spelmyndigheten, Lotteritillsynet, krävde på måndagen att Kindreds dotterbolag Trannel International slutar att erbjuda spel från sidorna Unibet, Maria Casino, Storspiller och Bingo, i landet. Det framgår av ett pressmeddelande från Lotteritillsynet.

Myndigheten menar att bolaget olagligen bedriver spel i landet utan licens, och bolaget har nu tre veckor på sig att rätta sig efter beslutet. Om Kindred inte hörsammar ordern kan myndigheten utverka tvingande böter, heter det i pressmeddelandet.

I beslutet framgår även att Lotteritillsynet har begärt in uppgifter från bolaget om omsättningen i Norge för att på bästa sätt kunna avgöra storleken på eventuella böter.

I ett svar till myndigheten säger Trannels advokat att "vare sig Trannel eller Kindred rapporterar omsättning per land" utan hänvisar till årsredovisningen.

Den norska spelmyndigheten har tidigare försökt stoppa spel från utländska websidor. I februari krävde Lotteritillsynet att norska banker skulle stoppa överföringar till norska spelare via tredje part.

Kindred säger i en skriftlig kommentar till Nyhetsbyrån Direkt att det enligt dem inte finns någon laglig grund för Lotteritilsynet att fatta denna typ av beslut.

"Norge har inte myndighet att gripa in mot verksamhet som bedrivs lagligt i ett annat land. Vi motsätter oss konklusionerna i beslutet och kommer att överklaga", skriver Kindred.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom