Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Oscar Properties riskerar stämning över Gasklockan

2019-05-06 08:09
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Oscar Properties riskerar att stämmas av Stockholms stad om inte man betalar för marken där bostadshuset Gasklockan ska inrättas före den 3 juni. Det rapporterar SVT.

Staden färdigställde arbetet med att rensa marken för det nya bostadshuset i december. Nu har Oscar Properties en månad på sig att lämna in betalningen för marken. Missar man tidsfristen kan kostnaden för företaget landa på 675 miljoner kronor.

”Om de inte har något bygglov när den 3 juni kommer, då kommer staden ta betalt för maximalt möjliga byggarea vilket är 45 100 kvadratmeter. Totalt blir det 675 miljoner kronor”, säger Staffan Lorentz, ansvarig för Norra Djurgårdsstaden vid Stockholms stad.

Samtidigt som betalningen för marken väntar saknar Oscar Properties 450 miljoner kronor. Bolaget har i årsrapporten 2018 angett att den fortsatta verksamheten är beroende av en förlängning av obligationslån som förfaller i september eller annan form av finansiering.

Bolagets marknadschef hänvisar till årsrapporten när SVT söker en kommentar om Gasklockan.

”Information om Gasklockan står redovisat i vår årsredovisning och i dagsläget så har vi inte mer information”, sade marknadschefen Krister Karjalainen.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom