OW Bunker-ägare stämmer investmentbanker

2017-09-12 10:02
Foto: Jörgen Appelgren, imago stock/IBL

En grupp bestående av 24 institutionella investerare bakom det konkursdrabbade danska oljehandelsbolaget OW Bunker stämmer investmentbankerna Morgan Stanley och Carnegie som anlitades i samband med börsnoteringen av bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"De danska institutionella investerarna har lidit förlust av 767 miljoner danska kronor efter deras investering i OW Bunker-aktier på basis av ett prospekt som var otillräckligt ur betydande aspekter", heter det.

Att investerarna har beslutat att utöka gruppen tilltalade till att innefatta investmentbankerna Morgan Stanley och Carnegie uppges baseras på ny information som ska ha framkommit i våras.

"Vi tror att bankerna kände till OW Bunkers spekulativa aktiviteter och att bankerna bidrog till att vilseleda investerare. Mot bakgrund av detta anser vi att de är skyldiga att betala skadestånd", uppger gruppens juridiska företrädare Tomas Krüger Andersen.

Tidigare har skadeståndskrav riktats mot flera andra inblandade parter.

OW Bunker ansökte om konkurs hösten 2014 efter att ha börsnoterats tidigare under samma år.

I slutet av augusti rapporterade Reuters att en grupp av institutionella investerare bakom OW Bunker avsåg lämna in en stämning mot just Carnegie och Morgan Stanley de kommande veckorna.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom