OW Bunker-chef efterlyst i Italien

En tidigare chef för OW Bunkers globala försäljning till offentliga kunder är efterlyst av italiensk polis för att ha försnillat 55 miljoner danska kronor från den italienska staten.

Den före detta chefen arbetade på OW Bunkers dotterbolag OW Supply & Trading. Han var även ansvarig för den upphandling som bolaget vann 2010 och som innebar att man fick leverera bunkerolja till den italienska flottan.

Enligt italienska medier uteblev leveranserna helt. Däremot skickade OW Bunker en faktura till kunden på 55 miljoner danska kronor som också betalades av den italienska staten. Fakturan är undertecknad av den OW Bunker-chef som nu alltså är efterlyst av den italienska polisen.

– Jag har inget att dölja och är bestört över att det finns en arresteringsorder på mig, säger han enligt Maritime Danmark.

Enligt egen utsago skickade han fakturan eftersom han fått en bekräftelse på att bunkeroljan de facto hade levererats.

– Flottan hade kvitterat leveransen, som föregicks av en kvalitetsrapport från en oberoende kontrollinspektion, säger han enligt Maritime Danmark.

De personer som OW Bunker-chefen samarbetade om ordern med, är anhållna av italiensk polis som döpt aktionen till ”Operation Ghost Ship”. Enligt polisen har affären kopplingar till den italienska maffian.

Den 6 november 2014 meddelade OW Bunker att koncernens två danska dotterbolag – OW Bunker & Trading A/S och OW Supply & Trading A/S – ansökt om rekonstruktion. Den 10 november ansökte OW Bunker om konkurs.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets