Sydkoreanskt varv stämmer norsk riggoperatör

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, DSME, som är världens näst största varv, stämmer den norska riggoperatören Songa Offshore vid den marina skiljedomstolen i London, LMAA. Det skriver Korea Times.

Daewoo vill att det norska bolaget ska kompensera skeppsbyggaren för förluster orsakade av försenade byggen av offshore oljeborrningsfartyg till följd av felaktig design.

”Vi drabbades av en förlust på nära 1 biljon won, motsvarande 855 miljoner dollar, till följd av förseningar i konstruktionen av fyra oljeborrningsfartyg beställda av Songa, orsakad av det norska bolagets felaktiga design”, säger en talesman för DSME. Songa Offshore har dock inte erkänt några misstag och vägrar att betala kompensation. Daewoo tar därför fallet till skiljedomstolen i London.

Songa Offshore beställde under 2011 och 2012 fyra fartyg för 2,4 biljoner won. Det tog dock tolv månader längre än planerat att bygga fartygen, vilket orsakade stora förluster för DSME. Songa hävdar dock att felaktigheterna orsakades av Daewoo.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.