Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

”Vill inte vänja mig vid lägre tempo”

2019-04-05 15:08
Lisa Liljekvist, jurist på Storytel.

Lisa Liljekvist är den yngsta juristen på Storytel och sägs ha ett affärssinne som överträffar de flesta.

När Lisa Liljekvist, uppvuxen i småländska Värnamo, började läsa juridik i Umeå hade hon aldrig satt sin fot i Norrland förut.

– Först tänkte jag att det skulle bli något härligt, som musikalartist. Vi har inga jurister i släkten, eller någon som jobbat i närheten av området.

För två år sedan praktiserade hon på First North-noterade ljudboksbolaget Storytel. Det snabbväxande bolaget hade då en bara en jurist och hon hade varit anställd några månader.

– Tidigt i praktiken fick jag väldigt mycket ansvar. Det var hur kul som helst. Storytel är ip-tungt och immaterialrätt är mitt område, säger hon.

Lisa Liljekvist meddelade Storytel att hon ville återvända när hon var klar med utbildningen. Det gick bra. Först fick hon kontrakt på ett år, som snabbt förvandlades till en tillsvidareanställning.

– Jag har lärt mig enorm mycket som jag aldrig trodde att jag skulle behöva veta. Som tech-teamet, de har haft enormt tålamod med mig när jag frågat om tracking, backend och frontend.

I dag har koncernen sex jurister. Lisa Liljekvist har varit anställd i ett och ett halvt år, och är med Storytelmått mätt senior i bolaget.

– Jag vill inte vänja mig vid lägre tempo, jag vill ha mycket att göra och jobba med snabba projekt. Jag ser inte att förändringstakten blir lägre här på Storytel framöver, så det löser sig nog.

Erik Wahlin

Juryns motivering:

”Årets Rising Star är en mycket driven ung jurist som trots sin ungdom etablerat sig som en nyckelperson i organisationen. Med en utpräglad affärskänsla, hög precision och stor personlig mognad hanterar hon en bred juridisk palett i ett bolag under kraftig expansion.

Att navigera mellan en rad jurisdiktioner kräver en förmåga till snabbt lärande. Årets Rising Star har på 1,5 år visat en mycket brant utvecklingskurva och tydlig handlingskraft i en verksamhet med ständigt nya utmaningar. Med fokus på M&A, IP och privacyfrågor arbetar hon med lyhördhet och en starkt problemlösande attityd.

Att vara en Rising Star är att vara en ung jurist med mod, omdöme och stark potential att växa i organisationen. Årets Rising Star personifierar detta mycket väl och står ut från mängden som en för sin ålder ovanligt kompetent jurist, med förmåga att hantera en stor mängd juridiska och affärsstrategiska frågor. Hon kan spås en lysande framtid i bolaget.”

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom