Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Vinnarna av Årets bolagsjurist

2019-04-04 07:48

Vinnarna i årets upplaga av Årets bolagsjurist är utsedda.

Utmärkelsen Årets Bolagsjurist 2018 tilldelades under torsdagen.

Årets Bolagsjurist blev Izettles chefsjurist Oskar Arndt. Några veckor före Izettles planerade börsnotering lade den amerikanska betaljätten Paypal ett bud på den svenska fintechraketen och hela noteringen ställdes in.  ”Det kom lite som en chock, men det var bara att ställa om”, säger han.

Du är utsedd till Årets bolagsjurist, vad säger du om det?

– Det är en ära! Jag är stolt över det jag har varit med om att bygga upp. Dels vad vi har lyckats förvalta men också det vi har utvecklat. Samtidigt är ingen bolagsjurist en ö. Det här var en laginsats och jag delar priset med mitt team.

Årets Deal 2019 tilldelades Magnus Lilliehöök på Autoliv, som ledde det juridiska arbetet i delningen av företaget i två delar, där Veoneer knoppades av och dubbellistades på New York-börsen och Stockholmsbörsen.

– Det som var ständigt återkommande från rådgivare och övriga under transaktionen var att detta har aldrig gjorts tidigare. Det fanns egentligen ingen market practice att falla tillbaka på, vi bröt ny mark i många delar, säger han.

Årets Rising Star blev Lisa Liljekvist, den yngsta juristen på Storytel.

– Jag har lärt mig enorm mycket som jag aldrig trodde att jag skulle behöva veta. Som tech-teamet, de har haft enormt tålamod med mig när jag frågat om tracking, backend och frontend.

I dag har koncernen sex jurister. Lisa Liljekvist har varit anställd i ett och ett halvt år, och är med Storytelmått mätt senior i bolaget.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom