Platsannonser

Finance Business Partner till Bodycote AGI Sweden

Letar du efter möjligheten att vara en del av ett framgångsrikt och internationellt bolag där du får möjligheten att axla en intressant och utmanade roll där du påverkar företagets fortsatta utveckling? Har du tidigare erfarenhet av redovisning och controlling och vill ta ditt nästa steg? Vi söker en erfaren och driven Finance Business Partner till vårt lokala huvudkontor I Angered, Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Du kommer ingå i vår operativa ledningsgrupp i AGI Sverige och rapporterar till VP Finance, AGI NEE i Düsseldorf. I din roll förväntas du vara en aktiv sparringpartner både i strategisk och operativt arbete mot VP AGI Sverige. Du kommer vara ansvarig för business- och financial controlling, IFRS, redovisning/rapportering, analys, samt skatt och moms.

Rollen innefattar vidare:

  • Månadsbokslut och årsredovisningar
  • Rapportering i K3 och IFRS
  • Ad hoc-analyser
  • Momsrapportering och beräkning/inlämning av bolagsskatt och uppskjuten skatt
  • Leda budget- och prognosprocessen för AGI Sweden och leverera budget- och prognosrapporter i Hyperion
  • Ge support gällande instruktioner och controlling till Shared Service Center som är baserat i Prag- Agera som primär kontaktperson för revisorer och svenska skattemyndigheter

Vem är du?

Du har en kandidatexamen i ekonomi eller företagsekonomi med stor kunskap inom ekonomi och redovisning. Vi ser att du har minst 5 års erfarenhet från Business- och Financial controlling, gärna i en internationell miljö. Möjligen började du din karriär inom revision. Vi ser det är högst meriterande om du har du erfarenhet av affärsutveckling, projektledning och support till ledningen.

Vidare så ser vi att du har avancerade kunskaper i Excel med god systemvana, har du tidigare erfarenhet från Hyperion och Microsoft Dynamics ser vi det som meriterande. Du är flytande i både svenska och engelska i tal och skrift.

För att trivas i rollen krävs det att du är ambitiös, utvecklingsinriktad och välorganiserad – du vill ha en karriär i en grupp som belönar resultat och beslutsamhet. Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss, du behöver vara strukturerad, flexibel och kan hitta långsiktigt hållbara processer/arbetssätt. Du kommer att arbeta självständigt och samtidigt ha en omfattande kontaktbas, såväl internt som externt. Du har god förmåga att prioritera och känner dig bekväm i en samordnande roll.

Om verksamheten

Vi driver ett internationellt nätverk av anläggningar som betjänar ett brett spektrum av industrier, inklusive flyg, försvar, fordon, kraftproduktion, olja och gas, konstruktion, maskinbyggnad, medicin och transport. Bodycote är världens största och mest respekterade leverantör av värmebehandlingstjänster som är en viktig länk i tillverkningskedjan och värdeskapande och egenutvecklad specialistteknik som erbjuder unika lösningar för en mängd olika applikationer.

Vi inser at framgången för vårt företag beror på kompetensen engagemanget och lojaliteten hos våra medarbetare. Vi är 4900 anställda globalt, i 23 länder fördelade på 170 platser. Vi strävar efter att erbjuda en arbetsmiljö där dessa attribut belönas och värderas. Våra kärnvärden är ärlighet och transparens, respekt och ansvar. Vi är alltid engagerade i att skapa värde, eftersom detta är kärnan i vår verksamhet.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam arbetsmiljö där du får chansen att bli en del av ett internationellt bolag i en internationell miljö som står inför spännande förändringar!

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Bodycote med Jurek Rekrytering & Bemanning. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Charlotta Hansen på 0766 – 33 14 48 alternativt på charlotta.hansen@jurek.se

Urvalsprocessen sker löpande och du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga. GDPR.