Platsannonser

Legal Counsel med fokus på Regulatory Affairs till Alecta

Vill du jobba med kvalificerad juridik och spännande investeringar hos en av Sveriges största kapitalförvaltare? Vill du bidra till att trygga framtiden för våra 2,6 miljoner pensionskunder? Vi söker nu en Legal Counsel med fokus på Regulatory Affairs.

Om oss

Alectas juristavdelning består idag av ett team med åtta erfarna jurister. Vi söker nu en kollega vars primära ansvarsområde är att säkerställa att Alecta följer gällande rörelseregler för försäkrings- och tjänstepensionsföretag.

Vi erbjuder dig en dynamisk och flexibel arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter i ett professionellt och yrkesskickligt team med modernt ledarskap. Vi värdesätter ett positivt, kreativt och decentraliserat arbetsklimat.

Ansvarsområde och rollbeskrivning

Som Legal Counsel med fokus på Regulatory Affairs kommer du att bistå verksamheten med bevakning, utredning, analys och implementering av tillämpliga regelverk utifrån en god affärsmässig förståelse av Alectas verksamhet.

Du kommer förutom att ta ett övergripande ansvar för regelverksfrågor och frågor kopplade till intern styrning och kontroll inom juristavdelningen, även:

  • Bistå vid verksamhetens tillämpning av befintliga regelverk samt vid implementering av nya/ändrade regelverk, med fokus på rörelseregler.
  • Ansvara för Alectas remissbehandling av nya regelverk och påverkansarbete via bl.a. Svensk Försäkring och samordna Alectas regelverkskommittée.
  • Bistå verksamheten vid uppdatering av befintliga, och framtagande av nya, styrdokument med koppling till Alectas rörelseregelverk.
  • Samordna Alectas kontakter med Finansinspektionen och övriga myndigheter.

Du rapporterar till chefsjuristen. 

Om dig

Vi söker dig som har en juristexamen samt minst fem års relevant arbetslivserfarenhet från en affärsjuridisk advokatbyrå. Du har vidare:

  • Erfarenhet av försäkringsrörelserätt eller arbetat med finansiell reglering
  • Erfarenhet av projektledning och samordning
  • God förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
  • Du har en god affärsmässig förståelse och drivs av att omsätta juridik i praktiken

Det är meriterande om du har erfarenhet från försäkrings-/pensionsbolag och/eller arbetat på eller gentemot Finansinspektionen/Finansdepartementet.

Som person ser vi gärna att du är analytisk, noggrann, självständig och prestigelös. Du är flexibel och har en utpräglad samarbetsförmåga. Förutom en skicklig jurist, är du en proaktiv problemlösare som kan kommunicera ditt budskap.

Kontakt och ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se

Mer om Alecta

Alecta är förvaltare av tjänstepension sedan starten 1917 och är ett av Europas största pensionsbolag med 2,6 miljoner privatkunder och 1000 miljarder i förvaltat kapital som vi investerar i aktier, räntor och alternativa investeringar. Vi arbetar för att leverera god avkastning och låga kostnader till våra kunder på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Vi investerar våra kunders pengar så att människor, miljö och samhälle mår bra på lång sikt. Vi på Alecta har en vision om att bli världens mest effektiva tjänstepensionsbolag så att vi kan ge en så bra pension som möjligt till våra kunder. Kulturen hos oss präglas av enkelhet, kundfokus och ansvar och stor vikt läggs vid att vara en attraktiv arbetsgivare där vi strävar efter att arbeta smartare och effektivare än våra konkurrenter. Vi är ca 350 medarbetare och sitter centralt i Stockholm på Regeringsgatan.