Krönikor

Jonas Elofsson 20/6 22:00

Ostadig gloria

Med en försäljning av Hexagon hamnar Ola Rolléns gloria rätt. Då kan han påbörja byggandet av en Rollén-sfär.

Ulf Jakobsson 13/6 22:00

Trump och den stigande börsen

Presidenten och vissa av medarbetarna i Vita huset har för personlig del börjat hyra in brottmålsadvokater. Erfarenheterna från Watergate visar hur viktigt det är att lawyer-up i tid. Mitt i allt detta har börsuppgången fortsatt. Hur kan detta komma sig?

Erik Hörstadius 13/6 22:00

Det krävs ryggrad för att vinna val

Det folk/populus/demos som till slut bestämmer, verkar inte särskilt imponerat av kvartalspoltik och blöta fingrar upp i twittervinden. Åtminstone av gällande opinionstrender att döma.

Calle Froste 13/6 22:00

Snart slut på champagnegaloppen

Ett hundra månader av festyra har passerat och börsen når rekordnivåer nästan dagligen. Men flera faktorer pekar mot en mörkare framtid.

Niklas Ekdal 7/6 22:00

Femtio år av ensamhet

Som så många andra lade jag huvudansvaret för konflikten på Israel, den till synes starkare parten. Det gör jag inte längre.

Annika Winsth 7/6 22:00

Sluta bygg nya dyra bostäder

Om boräntan låg på 5 procent i stället för på dagens runt 1,5 procent så skulle många tvingas inse sina ekonomiska begränsningar och anpassa sin efterfrågan på boendet till det.

Erik Wahlin 7/6 22:00

En välkommen pirat

Christer Gardells Cevian har numera trovärdighet som långsiktig ägare. Samtidigt har Industrivärden och Investor blivit mer aktivistiska.

Lena Hagman 30/5 22:00

En strimma hopp om ekonomin

Jag vill gärna dela företagens ökade optimism då jag ser de nya siffrorna från Conference Board som släpptes häromveckan. De pekar på att produktivitetstillväxten kan ta mer fart i många länder från och med 2017.