Erik Hörstadius

Erik Hörstadius 15/8 22:00

Politiskt spel för gallerierna

För den som har kvar barnatron att politik framför allt handlar om politik, måste den svenska politiska scenen te sig svårbegriplig.

Erik Hörstadius 13/6 22:00

Det krävs ryggrad för att vinna val

Det folk/populus/demos som till slut bestämmer, verkar inte särskilt imponerat av kvartalspoltik och blöta fingrar upp i twittervinden. Åtminstone av gällande opinionstrender att döma.

Erik Hörstadius 16/5 22:00

Bäddat för en svensk Macron

Det finns alltså en ledig marknadsnisch. Ett politiskt ledarskap som inte stinker av opportunism, kortsiktighet och platt pr-prosa.

Erik Hörstadius 19/4 22:00

(S)weden first

Visst fick partivänstern några köttben att gnaga på under kongressen.

Erik Hörstadius 21/3 22:00

Jag vill ha svar om invandrare och brott

Logiken haltar. Utan invandringen hade ju brottsligheten kunnat sjunka väsentligt, beroende på allt från bättre billås till färre äktsvenska fylleslagsmål.

Erik Hörstadius 21/2 22:00

Mörkare än det verkar

Sedan Åsa Romson och Mehmet Kaplan gick på plankan, stävar regeringsskeppet på tämligen skandalfritt. MP accepterar sin litenhet och sitter still i båten.

Erik Hörstadius 6/12 22:00

”Vi är mer än bara Hitler och white trash”

Vårt syndarregister är oändligt. Kolonialism och sexism. Härskartekniker och direktörsbonusar. Klimatförstörande SUV:ar och biffar och privatjet. Världskrig, atombomb och Irak-ockupation.

Erik Hörstadius 8/11 22:00

I Trumps mun är sanningen ful

Jag ska nu vara lite grov och hävda: Ett skäl till populisternas frammarsch, är att de på centrala områden talar sanning när etablissemanget ljuger.

Erik Hörstadius 11/10 22:00

Vad hände med vänstern?

Dessa haverier kunde ses som blott farsartade, om det inte vore för att en intelligent och konstruktiv vänster verkligen behövs. Hur ska till exempel arbetare och hantverkare skyddas från osund konkurrens i form av lönedumpad svartsektor med slavliknande förhållanden?