Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Kvartals­politiken

2018-11-21 18:00

I det här numret skriver vår nya krönikör Stefan Stern för första gången i Affärsvärlden. Ordet doldis används slarvigt och är ofta överanvänt, men Stefan Stern är en äkta sådan. I dess bästa bemärkelse.

Under många år i politikens absoluta centrum, bland annat som statssekreterare hos Mona Sahlin och planeringschef hos Göran Persson, syntes han nästan inte alls i rampljuset. De senaste tio åren har han arbetat i näringslivet och bland annat suttit i Investors ledningsgrupp. Numera, via eget bolag, är han rådgivare åt Ax:son Johnson-stiftelsernas investmentbolag Nordstjernan och Wallenberg Foundations AB.

Stefan Stern har alltså en unik inblick i både politiken och näringslivet. I Affärsvärlden kommer han att skriva om bägge världarna. I veckans text om hur de annars så långsiktiga svenska partierna i den här valrörelsen verkar ha glömt bort att det är ett nytt riksdagsval om knappt fyra år. Läs på sidan 9.

***

För en vecka sedan korades Martin Lundstedt till Årets ledare under en galamiddag i Gyllene salen på Stadshuset i Stockholm. Inkommen från Brasilien bara ett par timmar före middagen var det en lätt jetlagad vd för Volvokoncernen som stod på scenen, men som alltid med energi som räcker för att driva en lastbilsfabrik. Jag är förstås jävig, men anar att fler än jag tycker att det var en riktigt lyckad kväll. Se sid 12. Ett extra stort tack också till våra partner, utan er hade det inte varit möjligt.

Chefredaktör

Det är inte snön som faller

På Singles Day omsatte kinesiska Alibaba motsvarande 271 miljarder kronor under ett enda dygn. Hela den svenska handeln under julmånaden december väntas omsätta knappt 80 miljarder kronor i år, enligt HUI. Myten om den ständigt ökande svenska julhandeln behandlas i senaste avsnittet av podden Ketchupeffekten, som publiceras denna onsdag. Finns där du lyssnar på poddar.

Erik Wahlin

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom