Susanna Popova

Susanna Popova 22/8 22:05

Somnar, somnar, somnar…

Sociala medier publicerar ständigt en flod av jagfokuserade uppdateringar, så ärligt talat, kära public service-radio, denna parad av eskalerande trivia har redan blivit förbisprungen.

Susanna Popova 20/6 22:00

Sommarens boktips

Låt oss inte önska varandra en fin sommar, utan ta den som den kommer. Väl medvetna om att så länge vi har en uppslagen bok framför oss, har vi det bra nog.

Susanna Popova 23/5 22:00

En spark i ändan åt postmodernismen

Trettio år efter att postmodernismen sparkade modernismen i baken, får nu de postmoderna se på människor som är upprörda över pensionsöverenskommelsen, EU-medlemskapet, sjukvården och polisen.

Susanna Popova 28/3 22:00

Några ord till AKB

Varför ger jag dessa råd till en partiledare, trots att jag inte har någon? För att valrörelsen börjar nu. Och för att vi behöver en fungerande opposition.

Susanna Popova 13/12 22:00

Svårt att omvända en narcissist

Arrogans, avund och skamlöshet brukar förknippas med narcissism, men för att vara alldeles tydlig: det finns hälsosam narcissism som är en spegling av kärlek som visats oss tidigt i livet.

Susanna Popova 15/11 22:00

Länge leve monarkin

Utan monarkin är politiken en ganska platt historia. För makt i ett nollsummespel riskerar att hamna i värderingsbefriade och ganska råa strider.

Susanna Popova 18/10 22:00

En hund begraven

Men Lars Vilks är kanske ingen riktig konstnär? Men tänk om han kränkt människor med sin konst? Ja, det har han bevisligen gjort. Människor har känt sig så kränkta av hans konst att de beslutat sig för att försöka döda honom. Det är däremot inte tillåtet i Sverige.