Susanna Popova

Susanna Popova 23/5 22:00

En spark i ändan åt postmodernismen

Trettio år efter att postmodernismen sparkade modernismen i baken, får nu de postmoderna se på människor som är upprörda över pensionsöverenskommelsen, EU-medlemskapet, sjukvården och polisen.

Susanna Popova 28/3 22:00

Några ord till AKB

Varför ger jag dessa råd till en partiledare, trots att jag inte har någon? För att valrörelsen börjar nu. Och för att vi behöver en fungerande opposition.

Susanna Popova 13/12 22:00

Svårt att omvända en narcissist

Arrogans, avund och skamlöshet brukar förknippas med narcissism, men för att vara alldeles tydlig: det finns hälsosam narcissism som är en spegling av kärlek som visats oss tidigt i livet.

Susanna Popova 15/11 22:00

Länge leve monarkin

Utan monarkin är politiken en ganska platt historia. För makt i ett nollsummespel riskerar att hamna i värderingsbefriade och ganska råa strider.

Susanna Popova 18/10 22:00

En hund begraven

Men Lars Vilks är kanske ingen riktig konstnär? Men tänk om han kränkt människor med sin konst? Ja, det har han bevisligen gjort. Människor har känt sig så kränkta av hans konst att de beslutat sig för att försöka döda honom. Det är däremot inte tillåtet i Sverige.

Susanna Popova 20/9 22:00

Svenskheten är nog en formsak

KRÖNIKA. Men rätt många vet att den svenska formen handlar om kompromiss, konsensus och att komma i tid. Den formen är mycket viktigare än synpunkter på religion, barnuppfostran och skilsmässor.