Abramovitj får avslag på gigantiska lyxbygget

2016-03-07 09:21 Ola Söderlind
Roman Abramovitj. Foto: All over press

Den ryska oljemagnaten Roman Abramovitj nekas bygglov för sin jättelika bostad på Upper East Side i New York, rapporterar New York Post.

Chelsea-ägaren Roman Abramovitj har köpt tre fastigheter på 11, 13 och 15 East 75th Street, varav den första förvärvades i oktober 2014.

Planen var att slå ihop de tre enheterna - som köptes för sammanlagt 78 miljoner dollar, motsvarande drygt 660 miljoner kronor - till en enda stor bostad på närmare 1 700 kvadratmeter.

Miljardärens bygglovsansökan lämnades in i november i fjol. Nu har den fått avslag av NYC Department of Buildings, rapporterar New York Post.

Enligt ansökan beräknades Abramovitjs renoveringsplaner kosta 6 miljoner dollar.

Många har redan på förhand dömt ut oljemiljardärens byggplaner eftersom de tre fastigheterna ligger i Historic District och därför kräver ett godkännande från New Yorks stadsbevaringskommitté Landmark Preservation Commission.

Stephen Wang, arkitekten till den nya bostaden, är däremot positiv och menar att det bara är en fråga om pappersarbete.

- När du får ett objekt som det här jobbar du aktivt med att behandla var och en av de frågor som uppstår, säger han till New York Post.

Som det ser ut nu får sjubarnspappan Roman Abramovitj snällt vänta på mer positiva byggbesked hemma i sin lyxvilla i London-stadsdelen Kensington, vilken han köpte för 140 miljoner dollar, närmare 1,2 miljarder kronor, för fem år sedan.

Enligt Forbes är Abramovitj god för 7,8 miljarder dollar, drygt 66 miljarder kronor.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS