Elegans och mjölksyra

Nedärvd från engelska högre ståndsmiljöer, och traderad av de Göteborgs­direktörer som startade de första svenska klubbarna. Elegansen må finnas kvar i de vackra klubbhusen men själva sporten handlar främst om att vara smärttålig.

I första säsongen av Netflix-succén House of Cards får president Frank Underwood, spelad av Kevin Spacey, en rodd­maskin i present av sin fru. Men ingen sån där vanlig som man kan hitta på vilket Friskis och Svettis som helst. Den fiktiva presidentens maskin är tillverkad i trä och själva motståndet består av en behållare med rotorblad som rör sig genom vatten.

Tillverkaren av maskinen, för den är allt annat än fiktiv, heter Water Rower och kunde notera söktoppar på Google varje gång maskinen visades i serien. Roddmaskinen har blivit så ikonisk att man kan köpa den genom webbshoppen hos Museum of Modern Arts i New York. Detta förutsatt att man befinner sig i USA samt att man har cirka 14 000 svenska kronor att lägga på ett träningsredskap. Skulle det första inte stämma så går den att köpa av skandinaviska importörer också.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här