Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Familjen Trump bygger Turning Torso-kopia

2013-11-12 15:34

Fastighetsmagnaten Donald Trumps bolag Holborn Group har planer på att bygga ”en av Vancouvers mest ikoniska byggnader”. Affärsvärlden kan berätta att det blir en skrapa som har stora likheter med Santiago Calatrava-designade Turning Torso.

Under onsdagen håller Donald Trump presskonferens i Vancouver, Kanada.

Där väntas han, tillsammans med dottern Ivanka och sonen Donald, presentera detaljerade planer på uppförandet av ett ny skyskrapa i staden. Den enda detaljen som är officiell i dagsläget är namnet: Trump International Hotel & Tower.

Fastigheten beskrivs på förhand som ”en av Vancouvers mest ikoniska byggnader”. Enligt uppgift ska den nya skrapan ligga på samma plats som det strandade bygget av ett kombinerat hotell- och bostadskomplex. Byggnaden skulle ha blivit Vancouvers näst högsta, men finanskrisen satte käppar i hjulet och projektet lades i malpåse 2009.

Enligt förhandsspekulationerna ska den nya byggnaden bli något lägre och bostäderna inte lika dyra som i det strandade projektet. Enligt myndigheterna finns det däremot ett bygglov för 64 våningar hög skrapa.

På Trump Internationals hemsida kan man se en video med en presentation av den nya Vancouver-skrapan. Av bilderna att döma vrider sig byggnadskonstruktionen, likt Malmös Turning Torso, ett kvarts varv.

Se presentationsvideon av Trump International Hotel & Tower i Vancouver här.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom