Här stiger priserna på lyxbostäder mest

En amerikansk stad toppar listan över de städer där lyxbostadspriserna stiger mest.

Priserna på lyxbostäder i New York steg med 19 procent förra året. Det innebär att staden toppar Knight Franks lista över de städer där priserna på lyxbostäder stiger mest. Det skriver Bloomberg.

Enligt Bloomberg har priserna stigit kraftigt i New York på grund av att den amerikanska återhämtningen tagit fart och att många dyrare bostäder dragit till sig utländska köpare.

– De senaste 18 månaderna har en hel del nya projekt kommit ut på marknaden i New York, vilket hjälpt till att locka nya köpare, säger Liam Bailey på Knight Frank.

I december sattes också ett nytt rekord för en bostadsförsäljning i New York, när ett penthouse i One57-skrapan såldes för 100,5 miljoner dollar. Vidare läggs snart ett nyproducerat penthouse i Chetrit Groups 550 Madison Avenue ut till försäljning med ett utgångspris på 150 miljoner dollar.

Av de övriga nio städer som toppar listan är tre amerikanska. Aspen kommer in på en andraplats, San Francisco på en sjätteplats och Los Angeles på en tiondeplats.

De städer där priserna sjönk mest var Buenos Aires i Agentina och Crans-Montana i Schweiz där priserna sjönk med 15 procent.

I Singapore sjönk priserna med 12,4 procent, vilket innebär att staden kvalar in på tredjeplatsen på listan över de städer där priserna föll mest.

De top städer där priserna på lyxbostäder steg mest

Stad, land, uppgång i procent

  1. New York, USA, 18,8 procent
  2. Aspen, USA, 16 procent
  3. Bali, Indonesien, 15 procent
  4. Istanbul, Turkiet, 15 procent
  5. Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, 14,7 procent
  6. San Francisco, USA, 14,3 procent
  7. Dublin, Irland, 13,4 procent
  8. Kapstaden, Sydafrika, 13.2 procent
  9. Muskat, Oman, 13,2 procent
  10. Los Angeles, USA, 13 procent

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets