Hopp för delikatesser

Centralafrika är ett av flera områden där människor har fångat och ätit vilda insekter i århundraden. Uppfödning av desamma är ett relativt nytt fenomen, men de senaste åren har det poppat upp ett stort antal insektsfarmar runt om i världen.

I dag finns en uppsjö producenter som gör insektsbaserad mat för människor, från insektspulver och snacks av olika slag till burgare, kakor och öl med insektsprotein. Företagen, varav vissa har sina egna farmar, återfinns i såväl Danmark, Kanada och Colombia som Australien, Kongo och Kina. Utöver näringsinnehållet marknadsförs produkterna ofta för sina miljömässiga fördelar.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här