King-grundare köpte lyxvilla dagarna efter börsnoteringen

En dryg vecka efter att King Digital Entertainment börsnoterades i USA köpte en av medgrundarna en sekelskiftesvilla på Lidingö.

King Digital Entertainment börsnoterades på NYSE den 26 mars i år. Ett drygt halvår har nu passerat och på måndagskvällen svensk tid stängde aktien på 12,67 dollar – nytt all time low.

Sedan börsintroduktionen har aktien rasat med drygt 42 procent. Den enda gången som aktien handlats över noteringskursen på 22 dollar var den 2 juli när aktien stängde på drygt 22,5 dollar.

Den yngste av Kings fem medgrundare är bolagets teknikchef Thomas Hartwig. Drygt en vecka efter Kings börsnotering var han en av fyra budgivare som slogs om en sekelskiftesvilla på Lidingö. Thomas Hartwig vann med ett bud på 27 miljoner kronor.

Den tidigare ägaren köpte huset för 18 miljoner kronor 2011 och gjorde därmed en vinst på 9 miljoner kronor, minus skatt och mäklararvode.

Den nio rum stora villan ligger på en tomt som mäter närmare 2 600 kvadratmeter och har utsikt mot havet. Enligt mäklarannonsen är huset topprenoverat med en exklusiv spaavdelning och en ”barnflickeavdelning”.

Här bor Kings grundare

Thomas Hartwig, 39. Bosatt på Lidingö, Stockholm.

Sebastian Knutsson, 45. Bosatt i Bromma, Stockholm.

Riccardo Zacconi, 46, vd för King Digital Entertainment. Född i Italien men numera bosatt i London.

Patrik Stymne, 48. Bosatt i Enskede, Stockholm.

Lars Markgren, 51. Bosatt i Stocksund, Stockholm.

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets