Marknaden för privatjet sviker

Den globala marknaden för privatjet börjar krympa för första gången sedan 2009, rapporterar Bloomberg.

Enligt nya siffror från Honeywell International värderas leveranserna av privatjet, till och med år 2025, till 270 miljarder dollar, cirka 2 350 miljarder kronor. Det är närmare 4 procent mindre än förra årets siffror, skriver Bloomberg.

Antalet leveranser av privatjet spås samtidigt sjunka med 2,6 procent till 9 200 stycken.

– Utplaningen fortsätter, säger Brian Sill, affärschef på Honeywell, till Bloomberg.

Nedgången förklaras bland annat av vikande ekonomier i Brasilien, Ryssland och framförallt Kina. I det sistnämnda landet har den ekonomiska tillväxten bromsat in vilket haft en negativ effekt på beställningarna av privatjet. Att Kinas regering inlett en antikorruptionskampanj har också påverkat marknaden för privatjet negativt, enligt Honewell.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.