Med smak av vulkan

Teneriffa är inte bara charter och rödbrända turister. Med hjälp av flera hundra år gamla vinstockar pågår nu en återfödelse av vulkanön som vinregion.

550 meter över havet på vulkanen Teides norra sida finns inte mycket som påminner om sinnebilden av Teneriffa. Såväl hotellkomplex som solparasoller och flip-flop-sandaler lyser med sin frånvaro. Luften är kylig och det krävs snarare kängor för att inte sjunka ned i den leriga jorden. Jonatan García Lima böjer sig ned mot en tjock vinstock och klipper bort ett skott.

– Här experimenterar jag med olika variationer av inhemska druvor. Hela ön har olika typer av jordmån och alla druvor fungerar inte överallt, säger han.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco