Miljardär köper Melker Anderssons sommarhus till reapris

Stjärnkrögaren Melker Andersson har sålt sitt sommarhus på Ekerö, kan Affärsvärlden avslöja.

Huset stod färdigt 1935 och byggdes ursprungligen åt affärsmannen Olof Wallenius som grundade Walleniusrederierna året dessförinnan.

Nu är huset åter i redarfamiljens ägo, kan Affärsvärlden avslöja. Den nya ägaren heter Annika Bootsman Kleberg, 49, dotter till redardrottningen Margareta Wallenius Kleberg. Bootsman Kleberg är bland annat styrelseledamot i rederikoncernen Soya, där Walleniusrederierna ingår. Enligt Veckans Affärer äger hon en fjärdedel av koncernen och var 2013 god för 1,5 miljarder kronor. Hon köpte sommarhuset för 11,8 miljoner kronor. Lagfarten väntar nu på ett godkännande.

Den som säljer sommarhuset på Ekerö är Melker Andersson. Han i sin tur köpte fastigheten 2010 för 14 miljoner kronor. Därmed gör stjärnkrögaren en förlust på drygt två miljoner kronor.

Men det går ingen nöd på Melker Andersson som driver restaurangkoncernen F12-gruppen tillsammans med Danyel Couet.

Andersson äger 75 procent av F12-gruppen och fick 60 miljoner kronor i utdelning för inkomståret 2014, enligt Dagens Industri.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco