Missionär i teets tjänst

Friskt och fruktigt eller mustigt och strävt. Så kan lankesiska teer smaka beroende på var i landet bladen har vuxit. Sedan Gihan Mauris tog över sin pappas tebutik i Stockholm vill han förvalta arvet och föra kunskapen vidare.

En kvinna med vitt förkläde ­häller varsamt en skvätt av glaskannans bärnstensfärgade innehåll i en av porslinskopparna. Gihan Mauris plockar upp den mellan båda händerna, doftar på drycken och tar sedan en klunk samtidigt som han ljudligt silar in luft genom tänderna.

– Det är bra, säger han med en godkännande nick mot kvinnan som genast fyller våra koppar.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco