Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Nu säljs Olof Palmes klassiska radhus

2013-09-30 10:03

Olof och Lisbet Palmes första radhus i Vällingby har lagts ut till salu.

Bostadsrättsföreningen Atleljén i villa- och radhusområdet Vällingbyhöjden, nordväst om Stockholm, grundades i mitten på 1950-talet.

Nygifta Olof och Lisbet Palme flyttade in i radhuset på Tornedalsgatan 18 strax efter färdigställandet.

Radhuset är ett enplanshus i souterräng med 102 kvadratmeter boyta. Sedan 2002 sker uppvärmningen via bergvärme och avloppsstammarna renoverades så sent som under 2013.

Radhuset var familjen Palmes hem fram till 1968 när de flyttade till ett annat radhus i närliggande bostadsrättsföreningen Atlantis.

Familjen Palme bodde kvar i området Vällingbyhöjden fram till i början av 1980-talet när de flyttade till en lägenhet på Västerlånggatan 31 i Stockholms innerstad.

Arkitekten Jon Höjer, som ligger bakom många av radhusen i Vällingbyhöjden, bor fortfarande kvar i området liksom flera i familjen Palme.

- Det talas om hur bra det är här och att bara två par skilt sig, men livskvaliteten är inte nödvändigtvis bättre, sade Jon Höjer till Dagens Nyheter i en intervju 2004.

Utgångspriset för radhuset på Tornedalsgatan 18 är satt till drygt 3,3 miljoner kronor. Visning sker i dag, den 30 september.

Olof Palme

Född: 30 januari 1927
Död: 28 februari 1986

Var partiledare för Socialdemokraterna mellan 1969 och 1986.

Olof Palme växte upp på Östermalmsgatan 31 i Stockholm. Hans far Gunnar Palme var vd på försäkringsbolaget Thule.

Olof Palme efterträdde Tage Erlander som partiledare för Socialdemokraterna 1969 och samma år valdes han till svensk statsminister för första gången.

Ola Söderlind

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom