Renässans för Mallorcas smaker

Barbara Bergman ville bygga en tennisbana intill huset på Mallorca. Men det blev en vinodling. I dag är hon och maken stolta vinbönder.

Gastroturismen växer på Balearernas största ö. Här finns numer vandringar för så kallade ”foodies”, och ett vintåg – visserligen på hjul – som liksom originalet i Napa Valley tar med törstiga resenärer till vin­gårdarna på provning.

Barbara Bergman och Klas Käll äger gården San Palou. De har en hektar, där de primärt odlar de inhemska druvorna prensal blanc och gorgollasa. Stocken ger cirka 3 000 buteljer per år.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här