SAS startar flygrutt med bara business class

För första gången startar ett flygbolag i Skandinavien långdistansflygningar med enbart business class.

Ett SAS-plan av typen Boeing 737 har inretts med enbart business class. Planet har 44 platser och ska flyga mellan norska Stavanger och Houston, USA. Planet gjorde sin jungfrufärd under tisdagen.

Priserna för en tur- och returresa den 22 oktober ligger på 23 000 norska kronor, cirka 25 500 svenska kronor, och uppåt.

Den nya långdistanssatsningen är den första i sitt slag för ett flygbolag i Skandinavien, skriver dn.no. Personalen kommer från Privateair som arbetat med konceptet på Lufthansa sedan 1992. Kontraktet med Privateair löper på tre år.

– Vi har räknat hem den här affären med god säkerhetsmarginal, och det betyder att vi tror den blir lönsam ganska snart, säger SAS produktchef Snorre Andresen till dn.no.

För att rutten ska bli lönsam behöver SAS sälja drygt hälften av de 44 platserna varje gång.

– Men vi behöver inte fylla varje säte, säger Snorre Andresen till dn.no.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.