Schweizisk klocktillverkare tvingas rea ut lyxmodell

Den schweiziska klocktillverkaren Greubel Forsey sänker priset för sin ingångsmodell med 50 procent i ett försök att locka fler kunder. Nu kostar det billigaste uret ’’bara’’ 150 000 schweizerfranc, eller runt 1,3 miljoner kronor. Det skriver Bloomberg.

Greubel Forsey, som tillverkar 100 klockor om året, har ett snittpris på sina armbandsur på runt 480 000 franc eller omkring 4 miljoner kronor. Den dyraste modellen går loss på en bra bit över 10 miljoner kronor.

Men precis som sina schweiziska kolleger lider lyxurtillverkaren av minskad efterfrågan i Asien. Branschen förbereder sig på det fjärde året i rad av liten eller ingen tillväxt.

– Det var en bra idé att sänka priset så vi kan uppmärksamma en del kunder som inte har råd med ett ur för 300 000 franc, säger David Bernard, verksamhetschef hos Greubel Forsey.

Lyxurtllverkarens Signature 1-klocka finns i rött guld, vitt guld eller platina för 170 000 franc. Det är modellen i stål som kan fås för 150 000 franc, dock bara på beställning, skriver Bloomberg.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets