Sju naturlopp under hösten

Hösten bjuder på en uppsjö trailrunninglopp från södra till norra Sverige.
  • 15 september: Risveden Terräng i Västergötland. På Sjöviks idrottsplats i Lerums kommun startar och slutar detta lopp på 18,6 kilometer. Det äger rum för åttonde året och räknas till Västsveriges största och brantaste i sitt slag.
  • 15 september: Ängsö Trailrun i Västmanland. Markerade leder i naturreservatet Ängsö i Västerås kommun är skådeplatsen för detta klassiska stiglopp med distanserna 6, 12, 25 och 50 kilometer.
  • 22 september: Begslagsleden Ultra i Närke. Vacker natur, tekniska stigar och en hel del höga höjder utlovas. Ultra-trail-loppet på 48 kilometer ingår i Peppes Trailruncup som drog i gång 2003.
  • 28–30 september: Sweare Åre Trail Tour i Jämtland. Helgen innehåller tävlingar i olika distanser och arrangeras i samarbete med Åre Höstmarknad. De längre banorna sträcker sig genom varierad fjällmiljö med såväl tuffa stigningar som snabba utförslöpor.
  • 29 september: Härnö Trail i Ångermanland. Tävlingen arrangerades för första gången 2016. Loppet slingrar sig genom urskogar, längs sandstränder och över fyra toppar med totalt 840 höjdmeter.
  • 6 oktober: Tjurruset i Stockholm. Loppen är på 5 eller 10 kilometer och äger rum i Kungsängen. De bjuder på branta backar, leriga sankmarker och blöta träsk. Deltagare på 5 till 15 år kan samma dag springa terrängbanan Kalvruset.
  • 3–4 november: Kullamannen 100 Miles i Skåne. Den 161 kilometer långa banan löper över tre naturreservat med avslutning i skulpturparken Ladonien. Deltagarna bär en gps och kan därmed följas av tävlingsledning och anhöriga.

text: Louise Fauvelle

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.