Stjärnkrogar vill lämna White Guide

Två krogar i Malmö som belönats med stjärnor i Guide Michelin 2016 gör nu allt för att slippa vara med i den kända restaurangguiden White Guide, rapporterar Sydsvenskan.

Tidigare i år belönade Guide Michelin tre Malmörestauranger med varsin stjärna: Ambiance à Vindåkra, Bloom in the park och Vollmers.

I mars presenterade White Guide sin lista över de bästa svenska restaurangerna. I den rankades Vollmers som nummer åtta i Sverige, vilket är den bästa placeringen för en Malmö-baserad krog sedan White Guide startade listan 2005.

Bloom in the park behöll sin 26:e plats och betyget mästarklass och Ambience sänktes och fick betyget mycket god klass. Nu vill de båda slippa att vara med i White Guide.

Igi Vidal, krögare på Bloom in the Park, har under flera år försökt lämna restaurangguiden.

– De borde anställa erfarna restauranginspektörer som kan något om maten de ska testa, säger han till Sydsvenskan.

Karim Khouani, krögare på Ambiance, har anlitat en advokat för att slippa vara med i White Guide.

– Deras krogkritiker kan för lite och de har ingen erfarenhet. Nu har jag tröttnat. Kommer de hit igen så tänker jag sparka ut dem, säger Karim Khouani till Sydsvenskan.

De är inte ensamma i sin kritik mot White Guide. Även Jennie Walldén, krögare på Namu och Besnik Gashi på B.A.R och Bord 13, båda hemmahörandes i Malmö, stämmer in i kritiken.

– White Guide har blivit en amatöraktig guide som inte kommer att finnas snart. De skickar folk som inte har kunskap, säger Besnik Gashi till Sydsvenskan.

– De borde kategorisera krogarna så som Guide Michelin gör istället för att sätta bestämda poäng, säger Jennie Walldén till tidningen.

White Guides grundare Mikael Mölnstad menar att hans restaurangguide är en journalistisk publikation och att det inte är upp till krogarna att bestämma om de vill vara med eller inte.

– Vi har fem testare i Malmö. Några har jobbat med det i tio år, säger Mikael Mölstad till Sydsvenskan.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco