Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Stordalens tre tips för en blomstrande verksamhet

2017-04-07 14:24
Petter Stordalen. Foto: All over press

Petter Stordalen har byggt ett hotellimperium. Nu delar han med sig av sina bästa tips för hur man skapar en framgångsrik verksamnhet.

Den norska hotellmagnaten och investeraren Petter Stordalen har lyckats bygga en framgångsrik affärsmodell. Han äger hotellkedjan Nordic Choice som med sina 200 hotell i totalt sex länder är ett av regionens största.

I en intervju med det finska magasinet Talouselämä delar Stordalen med sig av sina tre bästa tips för hur man når framgång.

Företagskultur

Det viktigaste av allt enligt Stordalen är företagskultur:

"När vi startade hotellkedjan var vi en underdog. Vi hade inte de bästa hotellen. Därför introducerade vi 'Jordgubbsfilosofin', för att i livet, i möten, och speciellt inom hotell så finns det mycket att klaga på. Min filosofi är att göra det bästa av vad du har." Det här lärde han sig när han som barn skulle sälja jordgubbar och till sin far klagade på kvalitén på bären. Hans far ska då ha sagt: Sälj bären du har, för att det är de ända bären du kan sälja.

Acceptera misslyckanden

"Det näst viktigaste är att du måste lära dig att acceptera nederlag. För du kan inte nå framgång utan att acceptera dina snedsteg. En stor del i Nordic Choices framgång bygger på många misslyckanden som har gett oss värdefulla lärdomar", säger Stordalen.

Motivera personalen

"Som en tredje faktor vill jag tillägga att företaget måste ge sina anställda en anledning och ett syfte till varför de bör arbeta för detta företag. Utöver att de bara får sin en lön varje månad. Framtida generationer vet att även om resultatet är viktig, så är människor viktigare.".

Stordalen rekommenderar också att anställa människor som ”är smartare än du”. Och att ödmjukhet då är en nyckel.

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom