USA:s hetaste bostadsområden 2016

Bostadssajten Redfin har offentliggjort sin årliga lista över vilka amerikanska bostadsområden som lär bli mest eftertraktade under det kommande året.

Genom att analysera besöksmönster och prisförändringar samt intervjua fastighetsmäklare runt om i USA har Redfin sammanställt en lista över vilka områden som anses mest heta i år.

Toppar gör Ukrainian Village i Chicago, som ligger nordväst om finansdistriktet The Loop. Tvåa på listan är området Eastwood i Nashville och trea kommer Ericsson i Minneapolis.

Gemensamt för årets lista är bostäder med närhet till kollektivtrafik, bra prisläge och som ligger i charmiga kvarter.

Prisbilden är den mest avgörande faktorn, vilket har gjort att bland annat The Bay area runt San Francisco halkat ut från topp tio för första gången.

– Efter att snittpriserna passerade en miljon dollar i mars och utbudet föll till historiskt låga nivåer har San Francisco tappat dragningskraft på bostadsmarknaden, säger Redfins chefsekonom Nela Richardson, i ett pressmeddelande.

Hetaste områdena i USA 2016

 

Område

Snittpriser i dollar

Snittid innan försäljning

1.

Ukrainian Village (Chicago, IL)

472 000

22

2.

Eastwood (Nashville, TN)

380 000

43

3.

Ericsson (Minneapolis, MN)

224 900

30

4.

Hyde Park (Austin, TX)

449 000

29

5.

Mount Pleasant (Washington, DC)

760 000

7

6.

Midtown (Ventura, CA)

546 200

31

7.

El Camino Real (Irvine, CA)

636 500

32

8.

Hampden (Baltimore, MD)

198 000

32

9.

Powderhorn Park (Minneapolis, MN)

180 000

32

10.

Roosevelt (Seattle, WA)

623 500

7

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.