Vanligare med vin i Ica-butikerna

Att kunna ta ett glas vin i matbutiken är en trend som har slagit rot i Sverige. Över hela landet ansöker nu handlare om serveringstillstånd.

Det är fredag eftermiddag i stads­delen Vasastan, Stockholm. Ica-handlaren Carl Schartau håller på att organisera en gigantisk tårtbjudning till butikens kunder inför koncernens stundande 100-årskalas. Han har varit Ica-handlare i tio år och sett hur matintresset tilltagit i grannskapet. Årsomsättningen för hans butik har mer än fördubblats till cirka 125 miljoner kronor.

När den intilliggande restaurangen gick i konkurs för fem år sedan tog Carl Schartau över lokalen, rev väggen och utökade sin butiksverksamhet med en restaurang. Serveringstillståndet följde med och Ica-handlaren fick alkoholtillstånd från klockan 11 på förmiddagen till midnatt.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets