Världens största oslipade diamant auktioneras ut

Den är stor som en tennisboll. Nu ska världens största oslipade diamant, "Lesedi La Rona" säljas – och det på ett ovanligt sätt.

”Lesedi La Rona” är ungefär lika stor som en tennisboll om 1109-karat. Det gör den oslipade diamanten till världens största. På onsdagskvällen säljs den på en offentlig auktion på Sothebys i London.

I vanliga fall erbjuds diamanter av den här karaktären till en handfull sofistikerade återförsäljare i diamantindustrin. Som efter köp styckar upp diamanten till flera mindre.

Kvällens offentliga auktion blir en brytpunkt för den traditionen och tanken är helt enkelt att locka till sig förmögna troféjagande individer.

I maj såldes dyrgripen ”Oppenheimer blue” för rekordbeloppet 484 miljoner kronor.

”Lesedi La Rona” hittade i höstas i Lucaragruvan i Botswana.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.