Vinbarernas tid är nu

Aldrig förr har det öppnats så mycket vinbarer som nu. Inte sällan är det namn­kunniga sommelierer som ligger bakom.

Ta Beatrice Becher, tidigare chefssommelier på ­Sturehof i Stockholm och SM- och NM-mästare, som tillsammans med Jonas Sandberg, från bland annat Fäviken, slagit upp portarna till Folii på Södermalm. Till toner från gamla ­vinylskivor serverar de det mesta glasvis på få kvadrat.

De öppnade i vintras och har nu fått sällskap av Vina några ynka steg från Nytorget, Dryck nära Mariatorget, och även La Colline ett stenkast bort med restaurang Tranans ägare i ryggen.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco