Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Vinnare får vinare

2019-05-22 18:00

Frankrikes Marathon du Médoc är väldens tidsmässigt längsta maratonlopp eftersom det innehåller flera aktiviteter. Under pauserna dricker de tävlande vin och äter ost. Loppet har totalt 23 vinstopp och som löpare får man dessutom smaka på andra franska delikatesser, som lokalproducerad glass, vindruvor och ostron. Utöver det spelas livemusik längs vägen.

Löptävlingen arrangeras 7 september varje år sedan 1985. Rutten är som vanligt på 42 kilometer och börjar och slutar i byn Pauillac, strax norr om Bordeaux i regionen Médoc och slingrar sig genom kända vinproducenter som Château Mouton Rothschild och Château Latour. Maxtiden för loppet är 6 timmar och 30 minuter. Mannen och kvinnan som vinner inom respektive kategori får sin vikt i viner från Médoc. De som kommer på andra och tredje plats belönas med en låda kvalitetsvin vardera.

Nada Razooq

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom