Så kan lokala energisystem göra oss fossilfria

Hur vi producerar, transporterar, använder och lagrar energi är några av de viktigaste nycklarna för att samhället ska klara av många av framtidens utmaningar.

Enligt direktiv från EU har Sverige höga krav på sig att öka andelen egenproducerad förnybar energi, och att återvinna energi från samhället är ytterligare en lösning. För att vi ska nå målet har de lokala energisystemen en viktig roll att spela. I Luleå tillhandahåller Luleå Energi det lokala energisystemet. Ett energisystem som utvecklas mot förnybart och där återvinning och omvandling av energier spelar en avgörande roll.

För mer information: www.luleaenergi.se

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här