Rekrytering till Affärsvärlden

(Nederst på sidan hittar du länk till aktuella jobb.)

 

Om Affärsvärlden

Affärsvärlden är Sveriges ledande ekonomimagasin sedan 1901. Målet är att vara det bästa analysmediet för investerare som vill ha de bästa oberoende råden. Vi analyserar hundratals börsbolag på jakt efter vinnaraktier. Både investerare och samhälle tjänar på bättre analys. Affärsvärldens prenumeranter får årligen runt 500 nya aktieanalyser. Plus intervjuer, reportage och väldigt mycket mer.

Affärsvärlden ges ut som tryckt veckotidning och varje dag får våra prenumeranter nya analyser via e-post. Därutöver har vi systertjänsten IPO-guiden. Här granskas alla noteringar utifrån ett unikt ramverk som 1) ger investerare alla viktiga basfakta som annars kan ta timmar att leta upp i prospektet och 2) pekar ut alla flaggor som kan tyda på dolda risker/brister i erbjudandet. IPO-guiden har hittills granskat 300 noteringar.

 


Hur är det att jobba med oss?

Vi gillar långa och goda relationer. Därför lägger vi mycket tid och kraft på att hjälpa alla medarbetare att utvecklas och bli bättre. Den investeringen i tid och engagemang medför också att vi ställer höga krav. Både på oss själva och alla vi jobbar med, vare sig det är anställda, frilansare, underkonsulter eller affärspartners.

Vi erbjuder mycket frihet under ansvar. Arbetstiderna kan vara väldigt flexibla och ofta kan man arbeta hemifrån i stor utsträckning.

Vi erbjuder också en stimulerande miljö för den som gillar aktier eller valfri form av nörderi kring näringsliv, politik och samhälle. Vi uppmuntrar medarbetare att själva investera i aktier så länge man har en investeringsstil som fungerar bra med Affärsvärldens Värdepapperspolicy. Vår förkärlek för långa relationer syns också i att vi är stolta över att flertalet medarbetare har velat gå in som delägare i vår firma.

 


Vad krävs för att jobba med oss?

Till att börja med måste man gilla grunderna får vår verksamhet.

  • Marknadsekonomi är bäst på att skapa välstånd och ett samhälle där människor kan utvecklas i fred och frihet.
  • Redaktionell trovärdighet är vår mest värdefulla tillgång. Vi älskar kommersiella samarbeten och tror inte att modern kvalitetsjournalistik kan vara hermetiskt isolerad från kunder och omvärld. Men vi vill inte kompromissa med vår integritet. Att hitta balansen här ger en stor konkurrensfördel.
  • Investerare och samhälle tjänar på bättre analys. Så uttrycker vi vår mission. Prenumerantens bästa är ledstjärnan och vår roll är att hjälpa dem göra bättre aktieaffärer.
  • Småföretagande är kul. Storbolag har sina fördelar. Men de skiljer sig mycket från det växande entreprenörsföretagets fördelar. För att jobba med oss måste man föredra småföretagslivet.

Dessutom måste man gilla vårt mål – att bli Nordens erkänt bästa analysmedia. Vi ska vara bäst, helt enkelt. Att vara bäst betyder tre saker:

  • Ständig utveckling – vi förbättrar hela tiden arbetssätt, förmågor och inte minst produkten
  • Meritokratisk organisation – ett bra utfört arbete är det som räknas
  • Hög lönsamhet – vinst bevisar att vi skapar nytta för läsare och kunder och att vi jobbar smart och effektivt

Sist men inte minst måste man ha rätt attityd

  • Man behöver inte alls vara en extrovert person men man måste ha en positiv och trevlig grundinställning.
  • Vi tror på transparens och öppenhet. Tydlig feedback är alltid bra så länge den är konstruktiv och syftar till framtida förbättring.
  • Bussighet och ömsesidig hjälpsamhet är viktigt. Särskilt om man ställs inför svårigheter.

 


Nu söker vi:

Ansvarig formgivning och layout

 

Analytiker och aktieskribent