Han blev ekonomiskt oberoende vid 40

PODCAST KAPITALET. Tänk om man kunde gå i pension vid fyrtio års ålder, inte genom att riskera allt på börsen eller köpa lotter, utan genom att spara. Vi har träffat Oskar Lindberg som efter sex års gnetande har sparat sig till ett ekonomiskt oberoende. 
Han blev ekonomiskt oberoende vid 40 - kapitalet_binary_6843042.png

 

 

När Oskar Lindberg var ett par år över trettio var han med familjen på en åtta månader lång semester i Mexiko. Vistelsen fick dem att reflektera över tillvaron i Sverige, och inte minst över balansen mellan arbete och fritid. En tid senare sprang han på bloggen Mr Money Mustache, ett pågående vittnesmål från en amerikansk ingenjör som lyckats med konststycket att pensionera sig i trettioårsåldern genom att leva mer effektivt. ”Och då började vi fundera på hur det där skulle se ut för oss, att vara fria”, säger Oskar Lindberg. Sagt och gjort. Från den stunden utarbetade de en plan, med målsättningen att åtta år senare kunna lämna sina heltidsjobb och leva i frihet. ”Det har aldrig handlat om att bli rik, att ligga på en lyxbåt. Utan vi vill fortsätta att arbeta med saker, men utan vinstmaximeringskrav”. I slutändan tog det inte åtta år att göra sig fri från lönarbetets bojor. Det tog sex år. Nu berättar han hur det gick till. 

<span class='js-extra-html' data-iframe='’>

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets