Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Affärsvärlden tipsar

2020-01-22 18:00

En amerikan i Kina

Jeffrey Towson är en amerikansk professor vid Pekings universitet, investerare, författare och konferenstalare. Kinesisk-språkige Towson fångar upp aktuella näringslivstrender på marken i Kina, inte minst från Kinas alltmer utåtriktade internetekonomi, och försöker göra den kinesiska kontexten begriplig för läsare med västerländska glasögon. Bloggen jefftowson.com innefattar ett aktuellt intervjubesök till Huaweis vice ordförande Guo Ping, en doldis i den för stunden handelspolitiskt pressade Ericsson-konkurrentens exekutiva ledningstopp (som övervakas av en överstyrelse).

Gratisverktyg för substansjagare

Finansinformationssajten ibindex.se, kort för ”Investmentbolags-index”, har på senare år vuxit fram till en överraskande enkel temperaturmätare över Stockholmsbörsens investeringsbolag. Må vara att bolagsgruppen är rekordpopulär i långt gången börshausse, men här bjuds såväl privata investerare som proffs på en god första översikt över rådande substansrabatter och -premier. Utgivaren Katujo AB har därefter även tagit samma grepp till att lista den svällande Stockholmsnoterade fastighetssektorn med sajten fbindex.se, kort för ”Fastighetsbolags-index”.

Bästa boken

Biografin om Amazons grundare Jeff Bezos har blivit utsedd till 2019 års bästa bok av bland annat The Economist och Wall Street Journal. Boken innehåller flera intressanta anekdoter, som till exempel varför powerpointpresentationer är förbjudna på Amazons möten, eller varför anställda byggde kojor inne på lagret. Dessutom får läsaren veta hur det står till med Jeff Bezos hemliga rymdprojekt.

En underhållande och lärorik bok om hur världens största butik växte fram.

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom