Citatet

2017-01-10 22:00

Gråkappan 2.0

”Ibland på kvällarna tar jag SL-kortet och åker runt och tittar hur det ser ut. Jag tar på mig en enkel träningsjacka och mössa, kliver av på någon station, köper kaffe och sedan åker jag hem.”

Storstockholms Lokaltrafiks (SL) nya vd Caroline Ottosson om sina besök inkognito i t-banan. Enligt sägnen gjorde Karl XI (1655–1697) liknande anonyma inspektionsresor i riket, iklädd en grå kappa. Ur Dagens Nyheter.

Lite fulplaceringar ska en fondsparare tåla

”Hållbarhetsaspekten uttrycker Nordea bland annat som ett krav på max 5 procent spel, tobak, alkohol, vapen eller pornografi.”

Nyhetsbyrån Direkt om att Nordeas ­Sverigefond inte använder jämförelseindex för att de anser att fonden är mer hållbar än Sverigeindex.

Den sista sovjetstaten

Rubrik på DN Ekonomi.

Snabbt ut, var det

”Fastouts huvudägare NS Ventures överför del av sitt innehav i Fastout till sitt moderbolag Ultra Bang Holding.”

Ur flaggningsmeddelande om ett logiskt uttåg. Genom affären minskar ägandet i ett slag från 33,1 procent till 2,7 procent av kapital och röster.

Sådan man, sådan mat

”Den kan vara den värsta restaurangen i USA. Matkritikern skrev att ’så fort jag kom hem borstade jag tänderna två gånger och låg och vred mig i sängen tills illamåendet upphörde’.”

Olle Wästberg, tidigare generalkonsul i New York, om tidningen Vanity Fairs sågning av Trump Grill, en av restaurangerna i Trump Tower. Ur Wästbergs ­nyhetsbrev för december 2016.

Journalistik är att dramatisera

Expressen puffar på sin förstasida för en artikel om samma sak som i en läkemedels­annons intill.

Lika som bär

Affärsvärlden nr 47/2016.

Affärsvärlden nr 50–52/2016.

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Alla Tjänstebilar

ANNONS